Talerz żeglarza - strategie żywieniowe w drodze do mistrzostwa

20.05.2025

Talerz żeglarza - strategie żywieniowe w drodze do mistrzostwa

Kiedy: 20.05.2025
Gdzie: online
Cena: kurs bezpłatny

Część druga: 10 czerwca godzina 18:00

zapraszamy na szkolenie online poświęcone roli żywienia w przygotowaniu sportowym żeglarzy. Szkolenie poprowadzi Grzegorz Prokopowicz – specjalista w zakresie dietetyki sportowej, który opowie o podstawach zdrowego żywienia żeglarza, przytoczy wyniki najnowszych badań dotyczących specyfiki żeglarstwa jako dyscypliny oraz odpowie na pytania uczestników. Całość potrwa około 1,5 godziny, w tym przewidziany jest czas na dyskusję.
 
👉 Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do zawodników, ale serdecznie zachęcamy do udziału również trenerów oraz rodziców – to wiedza, która może wesprzeć każdego, kto na co dzień towarzyszy zawodnikom w ich sportowej drodze.

 

REJESTRACJA

Prowadzący

Grzegorz Prokopowicz

dr Grzegorz Prokopowicz

Dietetyk, doktor nauk medycznych i nauk o zdrowiu, trener Kadry PZŻ żeglarzy z niepełnosprawnościami. Wielokrotnie wykładał tematykę żywieniową dla zawodników i trenerów PZŻ. Konsultant dietetyczny, fizjoterapeuta i trener. Wykładowca w Olsztyńskiej Szkole Wyższej na Wydziale Nauk o Zdrowiu o tematyce: Dietetyka sportowa, Sport osób niepełnosprawnych, Adaptowana aktywność fizyczna. Trener Kadry Narodowej Żeglarzy Niepełnosprawnych. W dorobku 21 medali Mistrzostw Świata i Mistrzostw Europy trenowanych zawodników. Autor i współautor kilkunastu badań naukowych opublikowanych w czasopismach naukowych. Fizjoterapeuta w drużynie rajdowej R-SiX team podczas rajdu samochodowego The race to Dakar „AFRICA EKO RACE”.

Szkolenia w ART. przeprowadza o tematyce „Żywienie w żeglarstwie”